Üdv a blogon!

 

Üdv a Wildanimals blogján. Azt, hogy kik és mik vagyunk, azt a weboldalunkon a többi fülecskén megtalálod.

Ez a blogolós ötlet igazából onnan indult, hogy van nekünk egy kis GarageGym-ünk a házunk udvarán, ahol rendszeresen funkcionális edzések zajlanak. Az edzéseket a férjem, vagy én állítjuk össze, és tartjuk is meg az éppen aktuális lelki és fizikai állapotunknak megfelelően. Jönnek ide családtagok, barátok, munkatársak és együtt nyomjuk. Jó-jó, azért szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szakmánkból adódóan egy tökéletesen felszerelt funkcionális edzőtermünk van :D, ami nem mellesleg bemutató teremként is szolgál. De ha már van, akkor aknázzuk is ki a benne rejlő lehetőségeket.

Lényeg a lényeg, hogy gondoltam, megosztom veletek az aktuális edzésterveket, miután ki is próbáltuk azokat. Nagyon okoskodni nem akarok, ez csak szimplán a hobbink, viszont rég rájöttünk, hogy számunkra a rendszeres testedzés már nélkülözhetetlen a mindennapokban.

De hogyan?!

Család, ház, munka, kisgyerek mellett nagyon jól tudom, mennyi áldozattal jár akár egy 60 perces, koncentrált edzést is összehozni, de ahogy a szuper-közhely is szajkózza, csak akarni kell, nem akarásnak nyögés a vége, nincsen lehetetlen, csak tehetetlen, stb., amúgy meg kinek mi a fontos. A legtöbb embernek a saját teste jól van, úgy ahogy van, a maradék meg tesz is érte, hogy dekoratívabb, feszesebb, sexysebb legyen, vagy csak szimplán jobban érezze magát. Egy viszont tutifix, ha a táplálkozás nem tudatos, akkor egy kalap szart sem ér az egész. Az én esetemben ezt a csokoládé és a tészta jelenti. Edzhetek én akármennyit, mindegy, hogy zsírégetés, súlyzós edzés, vagy bármi más, A TESTFORMÁLÁS DIÉTA NÉLKÜL VESZETT ÜGY.

“Ő” itt a mi edzőtermünk az elszánt csapattagokkal és üresen….  :

Sport: egyedül vs. társaságban

Nem tudom, hogy ki hogy van vele – biztos vannak magányosan edző farkasok – de szerintem a funkcionális edzés és a CrossFit maga társas sport. Jó hangulat, motiváltság és az együtt-nyögések burpee-boxJump közben megfizethetetlenek. Biztos sokan vágják ezeket a nemzetközi kifejezéseket, mint burpee, pull up, sit up, squat, jumping jack, T2B (tooth to bar – láb a rúdhoz) és egyéb nyalánkságok, ha mégis lenne olyan kifejezés az edzéstervek között, ami nem világos, akkor bátran fordulj öreg barátunkhoz, a google-hoz, vagy youtube-tesóhoz.

Hadd ne mondjam, hogy azért nyilvánosságra hoznak őrült nagy baromságokat a gyakorlatok helyes kivitelezésével kapcsolatban, sajnos ilyenkor nem árt, ha tudunk szelektálni helyes és fals infó között, vagy egy szakértőt megkérdezünk. A rövid és hosszú távú sérüléseket nem árt, ha elkerüljük. 

Nincs eszközöd?

Sok olyan edzésforma lesz, amihez semmi féle speciális sporteszköz nem szükségeltetik, viszont nyilván fogom reklámozni benne a WILDANIMALS termékeit, hátha kedvet kap valaki egy kis shoppinghoz is.

Amúgy meg nincsenek nagy csodák, ha akarsz edzeni, sok mindent lehet helyettesíteni, sok mindennel. Amíg nem volt például plyo box -unk, addig a konyhai (mondjuk elég strapabíró) székünket használtam a fellépésekhez és az ugrásokhoz. Nincs súlyzód? A Réka által közkedvelt vizespalack homokkal feltöltve (viccen kívül) kezdésnek tényleg nagyon jó.

Az ember találékony jószág, csak elszántság kell. Ja, meg jó zene! Az otthoni edzés egyik előnye, hogy nem kell figyelembe venni mások zenei ízlését, Arra izzadsz és lihegsz, amire csak akarsz.

Hamarosan jövök az első edzéstervvel…..